Benedek Elek Pedagógiai Líceum

BLIDsz

Benedek Elek Pedagógiai Líceum Diákszövetsége

 

Diáktanácsunk 1992-ben alakult Benedek Elek Tanítóképző Aktív Diákjainak Szövetsége néven, 2007-ben vette fel jelenlegi nevét és a BliDsz rövidítést.

diáktanács logoCélunk, hogy a diákok jól érezzék magukat iskolaidő alatt is vetélkedők, különböző rendezvények megszervezése által, a jó diák-tanár kapcsolat kialakítása illetve a diákok érdekeinek és jogainak képviselete.

Jelenleg 15 személy alkotja a diákszövetség csapatát

Főbb rendezvényeink: Halloween-i vetélkedő az osztályok között (osztálydíszítés, töklámpa faragás), Országok Párbaja-vetélkedő, a Bálint-napi doboz és a Torent táncverseny. Diáktanácsunk a vezetőtanáccsal együttműködve részt vesz a Benedek Elek Napok megszervezésében, a változatos rendezvények, vetélkedők, egy napos iskolai büfé és "bolond-óra" által megpróbálunk minden diák igényére választ adni.

Diákjainkat minden évben képzésekre juttatjuk el, hogy ismerkedjenek, tapasztalatot szerezzenek, ezáltal pedig innovatív rendezvényeket szervezhessünk. Idén pl. négy kilencedikes diák vett részt a Cerebrum képzéssorozaton, ahol megtanultak mindent a diákönkormányzatokról, működéséről és működtetéséről. A képzésen olyan témákat dolgoztak fel, mint a pályázatírás, humán erőforrás, kommunikáció és marketing, rendezvényszervezés. Ennek érdekében létezik a pedadtgmail.com e-mail cím.

Jövőbeni céljaink közé tartozik, hogy minél több diák bekapcsolódjon a diáktanácsba, akik aktív részvétellel a diákság legtöbb igényére és kérése választ tudnak adni.

Az elnökségünk tagjai: 

Elnök: Szőke Dóra
Alelnök: Menyhárt Zsófia
Titkár: Tankó Anett

Gólyabál-2018
Sulibörze 2017
Farsangtemetés 2017
Farsangtemetés 2017