Benedek Elek Pedagógiai Líceum

BLIDsz

Benedek Elek Pedagógiai Líceum Diákszövetsége

 

Diáktanácsunk 1992-ben alakult Benedek Elek Tanítóképző Aktív Diákjainak Szövetsége néven, 2007-ben vette fel jelenlegi nevét és a BliDsz rövidítést.

diáktanács logoCélunk, hogy a diákok jól érezzék magukat iskolaidő alatt is vetélkedők, különböző rendezvények megszervezése által, a jó diák-tanár kapcsolat kialakítása illetve a diákok érdekeinek és jogainak képviselete.

Jelenleg 15 személy alkotja a diákszövetség csapatát

Főbb rendezvényeink: Halloween-i vetélkedő az osztályok között (osztálydíszítés, töklámpa faragás), Országok Párbaja-vetélkedő, a Bálint-napi doboz és a Torent táncverseny. Diáktanácsunk a vezetőtanáccsal együttműködve részt vesz a Benedek Elek Napok megszervezésében, a változatos rendezvények, vetélkedők, egy napos iskolai büfé és "bolond-óra" által megpróbálunk minden diák igényére választ adni.

Diákjainkat minden évben képzésekre juttatjuk el, hogy ismerkedjenek, tapasztalatot szerezzenek, ezáltal pedig innovatív rendezvényeket szervezhessünk. Idén pl. négy kilencedikes diák vett részt a Cerebrum képzéssorozaton, ahol megtanultak mindent a diákönkormányzatokról, működéséről és működtetéséről. A képzésen olyan témákat dolgoztak fel, mint a pályázatírás, humán erőforrás, kommunikáció és marketing, rendezvényszervezés. Ennek érdekében létezik a pedadtgmail.com e-mail cím.

Jövőbeni céljaink közé tartozik, hogy minél több diák bekapcsolódjon a diáktanácsba, akik aktív részvétellel a diákság legtöbb igényére és kérése választ tudnak adni.

Az elnökségünk tagjai: 

Elnök: Péter Boróka
Alelnök: Török Szabolcs
Titkár: Szabó Szélyes Szilvia

Gólyabál-2019 PEDamnézia
Gólyabál-2018
Sulibörze 2017

 

BBTE Felvételei -Gyergyószentmiklós

2021-04-09

Részletes-felvételi-tájekoztató BBT 2021

2021-03-25

Líceumi felvételi tájékoztató a VIII.oszt. tanulóknak

2021-06-08

Hasznos linkek