Benedek Elek Pedagógiai Líceum

Iskolaújság - Képződmény

Képződmény aktuális száma

Közel 20 éves immáron a Képződmény, a Peda diáklapja. Az évek alatt sokat alakult, változott, csiszolódott, akár egy gyémánt, s tökéletes alakot, kiadást mindig a legújabb lapszám jelent az olvasók s a szerkesztők számára is.

Diáklap, hiszen mint szerkesztői, mint olvasói az újságnak diákok, akik mindig nyitottak, új ötlettel állnak elő, és szívesen fogadják az érdekesebbnél érdekesebb lapszámokat. Állandó tartalom az iskolai élet vitatása, a tanárok, az aktuális rendezvények és a képregény is. Észrevételek szerint a tanárok is nyitottan fogadják hónapról hónapra a lapot, már csak azért is, mert kezdetben leginkább pedagógiával kapcsolatos cikkek jelentek meg a lapban, mostanra viszont felváltotta ezt a média, a hírességek, az aktuális ünnepek, és persze a saját magukról és társaikról szóló kifigurázások, vicces megközelítések. Az újságban olyan cikkek is megjelennek, amelyeket a diáktársak közül bárki beküldhet, ha úgy érzi, meg szeretné mutatni tehetségét a többiek előtt.

A szerkesztőség társasága is elég színes, akárcsak az újság. Betekintést nyerhet újságszerkesztésbe, cikkek írásába, s ami talán ennél még fontosabb, megtanul felelősséget vállalni a munkája miatt. A tagok cserélődnek, amint befejezik tanulmányaikat az iskolában, így több embert is megmozgat az újságszerkesztés.

Az újság azonban nem csak sok fejfájás, áldozatos munka, vagy éppen szórakozás, hanem egy érték, egy hagyomány is, melyet iskolánk már évek óta őriz, ápol, és továbbad a jövőnek is.

A jelenlegi szerkesztőbizottság:

Főszerkesztő: Bak Zsolt
Szerkesztők: Bak Zsolt, Gedő Andrea,Györfi Antónia,Geréb Izabella, Geréb Sarolta,Karácsony Zsófia, Kelemen Tamás,Kerekes Éva, Márton András,Márton Ede,Sebők Dániel,Székely Kincső,Szőke Dóra, Török Szabolcs
Illusztrációk:Karácsony Zsófia, Kerekes Éva
Korrektúra:Vass Ágnes
E-mail: pedakepzodmenyyahoo.com

Régi számok:2019 november ,december

 

Képződmény aktuális száma

 

BBTE Felvételei -Gyergyószentmiklós

2021-04-09

Részletes-felvételi-tájekoztató BBT 2021

2021-03-25

Líceumi felvételi tájékoztató a VIII.oszt. tanulóknak

2021-06-08

Hasznos linkek