Benedek Elek Pedagógiai Líceum

Iskolaújság - Képződmény

Képződmény aktuális száma

Közel 20 éves immáron a Képződmény, a Peda diáklapja. Az évek alatt sokat alakult, változott, csiszolódott, akár egy gyémánt, s tökéletes alakot, kiadást mindig a legújabb lapszám jelent az olvasók s a szerkesztők számára is.

Diáklap, hiszen mint szerkesztői, mint olvasói az újságnak diákok, akik mindig nyitottak, új ötlettel állnak elő, és szívesen fogadják az érdekesebbnél érdekesebb lapszámokat. Állandó tartalom az iskolai élet vitatása, a tanárok, az aktuális rendezvények és a képregény is. Észrevételek szerint a tanárok is nyitottan fogadják hónapról hónapra a lapot, már csak azért is, mert kezdetben leginkább pedagógiával kapcsolatos cikkek jelentek meg a lapban, mostanra viszont felváltotta ezt a média, a hírességek, az aktuális ünnepek, és persze a saját magukról és társaikról szóló kifigurázások, vicces megközelítések. Az újságban olyan cikkek is megjelennek, amelyeket a diáktársak közül bárki beküldhet, ha úgy érzi, meg szeretné mutatni tehetségét a többiek előtt.

A szerkesztőség társasága is elég színes, akárcsak az újság. Betekintést nyerhet újságszerkesztésbe, cikkek írásába, s ami talán ennél még fontosabb, megtanul felelősséget vállalni a munkája miatt. A tagok cserélődnek, amint befejezik tanulmányaikat az iskolában, így több embert is megmozgat az újságszerkesztés.

Az újság azonban nem csak sok fejfájás, áldozatos munka, vagy éppen szórakozás, hanem egy érték, egy hagyomány is, melyet iskolánk már évek óta őriz, ápol, és továbbad a jövőnek is.

A jelenlegi szerkesztőbizottság:

Főszerkesztő: Baricz Tamás Boróka
Szerkesztők: Gedő Andrea, Kelemen Tamás, Gergely Ágnes, Márton András, Szőcs Anita, Nóda Mónika, Lőrincz Bettina, Simó Andrea, Rózsa Rebeka, Kedves Kriszta, Bak Zsolt, Kiss Dávid, Ráduly Adrienn Nikoletta
Grafika: Kerekes Éva, Karácsony Zsófia,Varga Eszter
Vezető tanár: Ivácsony Zsuzsa
E-mail: pedakepzodmenyyahoo.com

 

Képződmény aktuális száma