Benedek Elek Pedagógiai Líceum

Benedek Elek Pedagógiai Líceum

Az iskoláról

 

Mária Valéria épületA nyolcvanhét éves székelyudvarhelyi tanítóképző mai hivatalos neve: Benedek Elek Pedagógiai Líceum. Az iskolaváros központjában, a Patkóra néző Mária Valéria műemlék épületben és a mögötte levő, 2002-ben átadott ingatlanban jelenleg 476 diák, 42 pedagógus, 7 pedagógiai kisegítő személy és 8 tagú személyzet tevékenykedik.

Ez az iskola a hagyományokra épülve ma is az erdélyi magyar pedagógusképzés szolgálatában áll. Elemi tagozatunk step by step alternatív rendszerével egyedülálló a városban. Az általános iskolai tagozatunkban a hagyományos módon, a középiskolai szinten tanító- és óvóképző, valamint a természettudományok-angol szakon tanulhatnak a diákok. Az iskola felszereltségének része az idegen nyelv, a természettudomány, valamint az számítástechnika szakterem. Rendezvényeink helyszínéül a kis iskola tetőtere szolgál, amely egyúttal tornateremként is működik. Egy felújított salakpálya is rendelkezésünkre áll a különböző sport- és szabadtéri események lebonyolítására.

Elemi osztályaink jól felszerelt osztálytermekben működnek, ahol a step by step alternatív oktatásnak megfelelő korszerű bútorzat és didaktikai eszközök ideálisak arra, hogy optimális körülmények között működhessen az oktatás és nevelés. Az elemi osztályokban két tanító vezeti a tevékenységeket, a gyermekek 5-6 fős csoportokban, központokban végzik feladataikat. Ilyen körülmények között a pedagógus könnyebben oda tud figyelni az egyéni sajátosságokra. A gyermekek napi programja délután folytatódik, ismételnek, elvégzik írásbeli feladataikat, a tanítók értékelik a munkájukat.

Fontosnak tartjuk, hogy szülőknek is kiemelt szerep jut a step by step osztályok működésében, a szokásosnál szorosabb a pedagógus-tanuló-szülőpartnerség, kapcsolat, ami az oktatás és nevelés minőségét szolgálja.

 

 

BBTE Felvételei -Gyergyószentmiklós

2021-04-09

Részletes-felvételi-tájekoztató BBT 2021

2021-03-25

Líceumi felvételi tájékoztató a VIII.oszt. tanulóknak

2021-06-08

Hasznos linkek